Spot Remover

Het Spot Remover Coagulatie Apparaat maakt gebruik van thermo-coagulatie en is dé oplossing voor het verwijderen van verschillende huidproblemen zoals steelwratjes, bloedblaasjes, spider naevi, rode puntjes en pigmentvlekken. Hoewel het niet volledig pijnloos is, biedt het direct zichtbare resultaten. De methode van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie, die warmte genereren. Door dit warmte-effect krimpen de bloedvaten wanneer ze worden aangeraakt door een naald, die aan het handstuk is bevestigd en net boven de te behandelen plek wordt gehouden. Tijdens de behandeling ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en de huid, waardoor de meeste indicaties nauwkeurig kunnen worden aangepakt.

 

Indicaties voor deze behandeling omvatten pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, rode puntjes, bloedblaasjes, steelwratjes, spider naevi, bindweefselbultjes en milia's.

 

Echter, er zijn ook enkele contra-indicaties, waaronder moedervlekken, melanomen, het gebruik van een pacemaker, hartritmestoornissen, bloedverdunners, diabetes, chemotherapie (minstens 1 jaar na behandeling en bestraling), en tijdens zwangerschap.

 

Voorafgaand aan de coagulatiebehandeling moet de huid droog en onbehandeld zijn. Het gebied wordt gedesinfecteerd met alcohol (70%) en vervolgens niet meer  aangeraakt. De behandeling zelf duurt maximaal 15 minuten, resulterend in kleine donkere wondjes die uiteindelijk korstjes worden en vanzelf zullen afvallen.

 

Na de behandeling is het belangrijk de wondjes minstens 5 dagen droog te houden, bijvoorbeeld door ze onder de douche af te dekken met een eilandpleister. Nadat de korstjes zijn afgevallen, moet de huid worden beschermd met een SPF-crème en moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende twee weken worden vermeden. Indien nodig kan de coagulatiebehandeling na 4 weken opnieuw worden uitgevoerd.