Microneedling 

Een intensieve behandeling voor collageen aanmaak en huidverbetering.

 

Wat kan er bereikt worden met een microneedling behandeling?

- Optimale hydratatie
- Fijnere poriënstructuur
- Gladdere huid
- (Acne) littekens verminderen
- "opvullen'' van rimpels met huideigen collageen 
- Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma 
- Verminderen van lijntjes in het gezicht zoals voorhoofdsrimpels, fijne lijntjes rondom de ogen, fronsrimpels en de neuslippenplooi 
-  Algehele huidverbetering

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Deze prikjes laten de opperhuid intact maar “verwonden” net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierbij komen groeifactoren vrij en wordt de aanmaak van collageen & elastine gestimuleerd. Tijdens de behandeling worden er actieve werkstoffen aangebracht op de huid, die via de gemaakte kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid gaat zich herstellen en sluit de gemaakte kanaaltjes met huideigen collageen. 

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,25 mm tot 1,0 mm. Dit is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. 

Na de microneedling wordt er een vitamine C aangebracht op de huid en tot slot een rijk voedend masker op basis van Aloë Vera. Hierdoor hersteld de huid vele malen sneller. Na de microneedling behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. Wees 2 weken na de microneedling behandeling erg voorzichtig met de zon. Smeer de huid dagelijks in met een zonnebrandcrème met  SPF 50.

Wat doet vitamine C voor de huid?

Vitamine C is een antioxidant. Het beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen door deze te neutraliseren. Vrije radicalen zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten aan cellen en weefsel. Zij doen dit door middel van oxidatie. Tekenen van huidveroudering worden veroorzaakt door vrije radicalen, zoals hyperpigmentatie, huidverslapping en rimpels.

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van gezond collageen, het stimuleert en ondersteunt de fibroblasten. Het geeft verlichting bij puistjes en rosacea. Daarnaast heeft het een sterk verhelderend effect op hyperpigmentatie, en frist het een doffe, vale huid aanzienlijk op. 

Kuurbehandeling

Voor een goed resultaat zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig. De resultaten kunnen per persoon verschillen. Om het gewenste resultaat te bereiken is een kuur behandeling aan te raden. Het gebruik van de juiste producten voor thuis zal de behandeling ondersteunen. 

  • Eenmalige microneedling behandeling  
  • Kuur gezicht van 3 microneedling behandelingen 
  • Kuur gezicht van 6 microneedling behandelingen 

Hierna kunt u de huid helpen ondersteunen door elk kwartaal een behandeling te ondergaan.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid de kleine beschadigingen aan de huid gaan dichten met collageen, de huid is weer “dicht” na 24 uur. De eerste 24 uur moet de huid dus ook met rust gelaten worden. In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken op de plekken waar dit nodig is. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen, daarom kan behandeling 2 pas na 28 dagen

Bij verheven littekens is de behandeling wel iets anders, dan kan er elke 2 weken behandeld worden op het litteken.

  • Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.
  • Gedurende 24 uur kun je geen verzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Speciale producten kunnen in overleg gebruikt worden.
  • Na 24 uur mag je weer huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. Gebruik altijd een zonbescherming.
  • Reinig de huid gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
  • Vermijd gedurende 48 uur de zonnebank, sporten, fysieke inspanning en sauna, vanwege zweten. Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad, vanwege bacteriën. Na 6 uur mag je wel douchen, zolang er geen zeepwater over het gezicht stroomt.
  •  Drink gedurende 24 uur minstens 2 liter water.

 

Er wordt niet behandeld bij;

- Een geïrriteerde huid
- Bij een huidinfectie of schimmelinfectie
- Actieve acne
- Actieve rosacea (herkenbaar aan de rode bultjes)
- Op eczeemplekken
- Psoriasis
- Actinische keratosen (droge, ruwe plekjes door zonneschade)
- (Huid)kanker (ook in remissie)
- Open wonden of zweren (ook koortslip)
- Klanten met bloedstollingsproblemen
- Verheven wratten en moedervlekken moeten ontzien worden
- Bij diabetes
- Bij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen, vraag om akkoord bij de (huis)arts!
- HIV virus

Wanneer u (erg) vatbaar bent voor het koortslip virus, wordt aangeraden om  een aantal dagen voor de behandeling preventief te smeren met een koortslipvirus-remmende crème (Zovirax). Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling.

Zwangerschap/ lactatie:
Zwangerschap of lactatie is in principe geen contra-indicatie voor de microneedling behandeling. Echter kan het lichaam in deze periode heel anders reageren dan verwacht, wees hierop extra alert.

 

Extra informatie over collageen, grove poriën, hyperpigmentatie en littekens:

Collageen

Collageen is een eiwit wat van nature in onze huid voorkomt, het zorgt ervoor dat onze huid mooi stevig en glad is. Maar als we ouder worden, wordt de aanmaak van collageen in ons lichaam steeds minder. Onze huid wordt slapper en we krijgen rimpeltjes. Met een microneedling behandeling gaan we de huid aanzetten tot het aanmaken van collageen, hierdoor wordt de huid weer steviger en worden rimpeltjes opgevuld.

 

Dit collageen blijft voor ongeveer 2 jaar in onze huid aanwezig en zal na deze 2 jaar door het natuurlijk proces weer worden afgebroken. Daarom is het belangrijk om deze behandeling na een kuur zeker 3 a 4 x per jaar te herhalen om de aanmaak van collageen op peil te houden.

 

Grove poriën

Hetverfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Hyperpigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.

 

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen en omdat dit ook een collageenproces is, kan dit gereguleerd worden met microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. Microneedling wordt toegepast om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

 

Lichaam

Op het lichaam wordt microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.